top of page
Snow Makers
Vi är Snow Makers

Vi är
Snow Makers

SMI Snow Makers International är ett svenskt entreprenadföretag som bygger smarta snökanonsystem för skidanläggningar. Vi drivs av att människor ska ha möjlighet att uppleva glädjen i vintersport och hjälper våra kunder att säkra snön i längdspår och pister. Därför har vi specialiserat oss på att skapa effektiva snösystem som är enkla att använda samtidigt som de minimerar driftskostnaden för våra kunder.

Snöproduktion från hjärtat av Jämtland

Snöproduktion från hjärtat av Jämtland

Vår tillverkning ligger i Böle utanför Östersund. Här svetsar och monterar vi pumpstationer och kompressoranläggningar och här programmerar vi smarta styrsystem som gör det enkelt att kontrollera snöproduktionen. I vår verkstad kan vi också serva och anpassa snökanoner så att de passar i våra kunders befintliga system.

10 år 

sedan Snow Makers startade i Sverige

50 år 

sedan Snow Makers grundades i USA

16 länder 

med partnerföretag som servar och installerar SMI snösystem

Styrka genom internationellt samarbete

SMI Snow Makers International grundades 2014 i Östersund av Henrik Skoglund som arbetat med snöproduktion för europeiska bolag sedan 1990-talet. Idag har företaget sex helårsanställda och ytterligare 25 personer som återkommande arbetar i verksamheten under högsäsong. Företaget har ett nära samarbete med amerikanska Snow Makers, en av världens ledande snökanontillverkare som grundades redan 1974.

Samarbetet ger fördelar på flera sätt. Svenska utvecklingsidéer och prototyper testas och tillverkas i det amerikanska systerföretaget. Och genom samarbetet har Snow Makers i Sverige tillgång till en komplett produktportfölj med internationell spets.

50 år sedan Snow Makers grundades i USA

Vi vill gärna veta vad du tycker

Ända sedan företaget startade har Snow Makers tagit vara på idéer och feedback från kunder och samarbetspartners. All den lojalitet och det engagemang som våra kunder och deras medarbetare visat genom åren har bidragit till att göra oss och våra produkter bättre och bättre.

Vi är tacksamma för att ha fått förtroendet att hjälpa så många skidanläggningar med genomtänkta system för snöproduktion.

Har du en idé, en synpunkt eller en fråga? Tveka inte att kontakta oss.

bottom of page