top of page

Optimerade snökanonsystem för alpin skidåkning

I takt med att klimatet förändras måste snöproduktionen bli ännu mer effektiv. Snow Makers skapar skräddarsydda snösystem som inte bara är lätta att använda utan också minimerar energiförbrukning och arbetsinsatser. Vår förmåga att hantera samtliga delar av genomförandet i egen regi garanterar pålitliga leveranser med långvarig prestanda som främsta mål.

Optimerade snökanonsystem för alpin skidåkning
  • Hög kapacitet

  • Snabb snöproduktion

  • Låga underhållskostnader

  • Anpassning och effektivisering av befintliga system

  • Utbildning av driftsansvariga

  • Enkel hantering

Hög kapacitet, snabb snöproduktion, låga underhållskostnader

Ta vara på kylan!

Snöläggning idag är något annat än för bara ett tiotal år sedan. Med kortare perioder av kyla måste dagens system vara flexibla nog att starta och stoppa flera gånger, och den största delen av snön måste produceras i milda temperaturer. Med stigande elpriser är det dessutom viktigare än någonsin att maximera energieffektiviteten. Systemet måste helt enkelt omvandla varenda droppe vatten till snö varje gång det startas.

Med vår långa erfarenhet av snöproduktion kan vi optimera systemet så att det arbetar så effektivt som möjligt i exakt de temperaturer som råder. Vi tar alltid hänsyn till flerårshistorik av lokala väderdata när vi konstruerar nya snösystem.

Energieffektiv snöproduktion

Transparens och nära samarbete

När du vänder dig till oss kan du vara trygg med att vi utformar en lösning som fyller anläggningens behov utifrån budget, behov, bemanning och förväntningar. Genom transparens och nära samarbete från första kontakt strävar vi efter att minimera osäkerhet och hantera så många utmaningar som möjligt innan investeringsbeslutet tas.

Snöproduktionssystem för alpina anläggningar

En satsning som stabiliserar

Ett snöproduktionssystem är en betydande investering för de flesta anläggningar. Men det är också en nyckelkomponent för att stabilisera verksamheten i stort.

Med en modern och effektiv snöproduktion kan ni garantera försäljningen av skipass och besökare till backrestaurangerna. Klubbverksamheter kan fortsätta med träning och tävlingar oavsett väderförhållanden. När ni inte är beroende av natursnö minskar även riskerna i fastigheter, maskiner och andra investeringar.

Snow Makers hanterar alla delar i genomförandet i egen regi. Från att anlägga vattenintag och svetsa pumpstationer till att programmera styrsystem och installera kanoner.

Snow Makers hjälper dig hela vägen
Natursnö vs. producerad snö

Natursnö vs. producerad snö

Du vet säkert hur en snöflinga ser ut och hur den kantiga kristallstrukturen ger natursnö dess unika egenskaper. Fjäderlätt, fluffig och älskad av skidfantaster världen över. Men natursnö är svår att kontrollera när den bryts ner av sol och regn. Till slut kollapsar den helt och blir mättad med väta, vilket skapar farliga blåis-förhållanden i backar och på transportleder.

I fläktkanoner och lanskanoner produceras snökorn som är helt genomfrusna och som håller en konstant kvalitet. Mellan dessa snökorn finns små utrymmen där luft och väta kan samlas vilket hindrar att den tillverkade snön bryts ner i samma omfattning som natursnö. Det gör att pister med producerad snö håller sig i perfekt skick under längre tid.

Stolt leverantör av alpina snösystem

Snow Makers har levererat snösystem till stora och små anläggningar runt om i landet.

Lofsdalen

Lofsdalen
Den lilla byn med den stora skidåkningen

Ekholmsnäs

Ekholmsnäs
Skidåkning på Lidingö

Hassela

Hassela
Fin familjeanläggning med brett utbud

bottom of page